ELITEN ÄR REDO. ÄR DU?

180305 Karlstad GP

25 JULI PÅ TINGVALLA IP
FRIIDROTT I VÄRLDSKLASS
Onsdagen den 25 juli har IF Göta Karlstad nöjet att
bjuda in till Folksam Grand Prix på Tingvalla IP.

Karlstad Grand Prix avgörs i år, precis innan avresa till europamästerskapen i Berlin, med flera av Sveriges bästa friidrottare på plats. Dessa ställs mot högklassigt internationellt motstånd och du har möjlighet att följa dessa tävlingar från första parkett, live i Karlstad.
I fjol fick vi bland annat se världsettan Daniel Ståhl i diskus, Angelica Bengtsson med svenska rekordförsök i stav och löpartalangen Andreas Kramers svenska rekord på 800 meter. Tävlingen bjöd sedvanlig spänning och visst vore det väl kul att få se den nya generationen svenska friidrottare in action!

I år avgörs alltså Karlstad Grand Prix som sista tävling innan EM i Berlin. Förhoppningsvis får Sofie Skoog chansen att möta världseliten på hemmaplan i genrepet inför EM! Vi ser också fram emot att få se förra årets stjärnskott och Sveriges nya sprintkomet, götisten, Henrik Larsson över 100 och 200 meter. Henrik slog det svenska juniorrekordet på 100 meter i augusti förra året och går nu en ny spännande säsong till mötes! Vi kommer att få se flera av våra lokala friidrottare så kom och heja på götisterna och friidrottarna från Värmland.

Arrangörsföreningen jobbar nu hårt för att infria löftet om ”friidrott i världsklass” på Tingvalla IP även i år. Den 25 juli är det dags att gå man ur huse för att fylla läktarna på Tingvalla IP.

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT-play
18 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER