Första stjärnorna klara för årets Karlstad Grand Prix

180509 Karlstad GP

Idag kan arrangörsföreningen IF Göta Karlstad stolt berätta om de första stjärnorna som är klara för årets Folksam Grand Prix i Karlstad. Diskuskastarna Daniel Ståhl och Simon Pettersson kommer till Karlstad Grand Prix den 25 juli. VM-tvåan och världsettan från i fjol, Daniel Ståhl, kommer tillbaka till Tingvalla för att förbättra sitt banrekord från 2017. Förra året innebar inte bara VM-silver för Daniel utan också ett fantastiskt svenskt rekord, i samband med Folksam Grand Prix i Sollentuna, med mycket imponerande 71.29. Nu kommer han alltså tillbaka till Tingvalla och Karlstad i uppladdningen för EM i Berlin.

- Ska bli skoj att tävla i Karlstad. Jag gillar Karlstad, man känner sig alltid välkommen av de klockrena människorna runt omkring både arrangörer och publik. Tävlingen är viktig och ett bra genrep inför EM i Berlin. Ser framemot en fullsatt läktare och skrik från publiken, säger Daniel i en kommentar från träningsläger i USA.

VM-finalisten från i fjol Simon Pettersson har, precis som Daniel, börjat säsongen 2018 på ett övertygande sätt. Personligt rekord med fina 65.81 och en åttonde plats i världen just nu. Simon, som gick friidrottsgymnasiet i Karlstad, kommenterar sin start i Karlstad Grand Prix på följande vis;

- Karlstad ligger mig varmt om hjärtat, jag gillar att tävla där och framför allt på Karlstad GP! De är alltid bra publik som hjälper till att locka fram de där lilla extra. Mina förhoppningar inför årets upplaga är att få ett bra genrep inför EM så kast runt 64-65m skulle kännas väldigt bra. Jag ser fram emot den 25 juli!

Den manliga diskusen är för Sverige idag den gren som har störst konkurrenskraft internationellt. Det bekräftas av den tredje svensken som är klar för tävlingen. Daniel och Simons träningskompis Jakob Gardenkrans tar också plats i startfältet. Unge Jakob har i år noterat personligt rekord med 63.63.

Arrangörsföreningen fortsätter nu att jobba hårt för att infria löftet om ”friidrott i världsklass” på Tingvalla IP även i år. Den 25 juli är det dags att gå man ur huse för att fylla läktarna på Tingvalla IP.

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT-play
18 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER