Kramer och Lindh, klara för Göteborg Friidrott Grand Prix!

180612 Göteborg GP

Lovisa Lindh och Anderas Kramer är våra hemmastjärnor som vi nu glädjande kan säga ska springa på Slottsskogsvallen den 18 augusti. De har båda startat säsongen lovande då Lovisa kvalade till EM i Berlin på 800m med en knapp hundradel på Bislett Games i Oslo sedan en fotskada som hindrat henne från tävling. Även Anderas EM-kvalade direkt i säsongsdebuten på 800m och var bara 0.25 sekunder från sitt egna svenska rekord. Anderas blev glädjande uttagen efter Bauhausgalan där han istället sprang 1000m och då utmanade Johan Rogestedts svenska rekord, (som Johan satte på Göteborg GP på Slottsskogsvallen 2016) men gick i mål en dryg sekund över.
På Göteborg Friidrott Grand Prix kommer båda springa 800m på hemmaplan och deras prestationer pekar mot snabba tider den 18 augusti.

Nytt för i år är även att damernas höjdhopp kommer avgöras vid upploppet med mattan 1m från huvudläktaren för maximal känsla och närhet till grenen. Förutom snabba lopp och höga höjder kommer det även bli långa kast i form av VM-finalisten Simon Pettersson som ska kasta diskus. Här kan Slottsskogsvallens 40 år gamla banrekord på 67.94 ligga pyrt till.

Den 18 augusti blir en riktig friidrottsfest med en kompakt tävling där det finns en tydlig början och slut där allt händer nära huvudläktaren för maximal känsla. Alla barn som gått friidrottsskola kommer bjudas in till "Folksam Grand Prix dagen" med prova på aktiviteter och möjlighet att få träffa de aktiva innan tävlingen börjar.

Detta vill ni inte missa!

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT-play
18 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER