Längdhoppsikonen Michel Tornéus EM-genrepar på Karlstad GP

180612 Karlstad GP

Idag genomfördes en presskonferens i Folksamhuset i Stockholm med alla arrangörer inför årets Folksam Grand Prix-säsong. IF Götas Johan Engberg presenterade en del tankar inför årets gala. Bland annat informerade han om att Karlstad GP kommer att fortsätta med innovativa inslag på den mycket uppskattade galan i solstaden. Medverkande på presskonferensen var även Hammarby IF:s världsstjärna Michel Tornéus som meddelade den församlade presskåren att han gör sitt genrep inför Europamästerskapen i Berlin på Karlstad GP.

- Jag ser fram emot att komma tillbaka till galan i Karlstad som jag deltagit i många gånger. Det är alltid en väl organiserad tävling med en engagerad publik. Ofta har jag använt Karlstad GP som en sista avstämning gällande några tekniska detaljer inför ett internationellt mästerskap. I år blir det min sista tävling före EM i Berlin.

Michel Tornéus är en av de verkligt stora inom svensk friidrott. Bland hans meriter finns ett Inomhus-EM guld från 2015 och han har ytterligare fem medaljer från internationella mästerskap. Vidare slutade han fyra på OS i London och han är innehavare av det svenska rekordet med ett jättehopp från 2016 på 8.44 meter.

Sedan tidigare vet vi att diskusfantomerna Daniel Ståhl och Simon Petterson är klara för tävlingen i Karlstad.

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT-play
18 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER