Tack Karlstad för en magisk friidrottskväll!

180726 Göteborg GP

Igårkväll var det dags för Karlstad Grand Prix på Tingvalla IP och det bjöds på minst sagt världsklassig friidrott, dessutom med två nya svenska rekord.

Det var Sävedalens Andreas Kramer som sprang ett nytt svenskt rekord på 800m, för andra året i rad på just Karlstad GP och Tingvalla IP! Kramer vann med marginal före ett stort fält av världsklassiga löpare som har bättre personliga rekord och säsongsbästan. När han passerade 600m var det på en betydligt sämre tid än förra året men Kramer kom starkt på slutet och vann på den nya svenska rekordtiden, 1:45.03!

Även Angelica Bengtsson slog sitt egna svenska rekord i stavhopp som hon för några veckor sedan tog tillbaka från Örgrytes Michaela Meijer. När Angelica i tredje och sista försöket flög över 4.73 kunde man nästintill ta på den fantastiska stämningen i publiken.

Världsstjärnan Daniel Ståhl visade att även han gillar att tävla på Folksam Grand Prix tävlingar som och noterade ett nytt säsongsbästa på fantastiska 69.11 vilket gör honom till trea i världen i år. Detta bådar gott inför EM i Berlin som är knappt två veckor bort.

IF Göta Karlstads stora hemmastjärna Sofie Skoog vann höjdhoppstävlingen på 1.90 vilket visar att hon håller en otroligt hög nivå i år, vi bara väntar på det där superhoppet! Kanske kommer det på EM i Berlin eller kanske kommer det på Göteborg Friidrott Grand Prix den 18 augusti?

Det ungår ingen att Anderas, Daniel och Sofie gillar att tävla på Folksam Grand Prix och den 18 augusti kommer de till Göteborg för att utmana motståndet och bjuda på världsklassig friidrott på Slottsskogsvallen. Detta vill ni inte missa!

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT-play
18 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER