Wictor Petersson mot sylvasst motstånd

190630 Varberg GP

Att kastgrenarna i Varberg Friidrott GP blir sylvassa råder det inga tvivel om. Diskusvindarna förväntas vara gynnsamma och efter Daniel Ståhls svenska rekord i Bottnaryd igår viskas det om att det kan smälla till ordentligt i Varberg.

Herrarnas kula bjuder också på ett starkt startfält där vinterns genombrottsman i svensk kula, Wictor Petersson, kommer att få ett par starka herrar att mäta sig mot. Det var vid IJSM i Växjö som karriärens första 20 m stöt kom då han i inte mindre än fem stötar passerade 20 m. Hans 20,65 var det längsta stöten av en svensk inomhus på 34 år. Han följde upp utomhus med 20,70 tidigt på säsongen och har sedan varit stabil runt 20 m.

Svenska rekordet i kula är 21,33 noterat av Hans Höglund på Sveriges nationaldag för 44 år sedan. Är det någon som inom en snar framtid ska ta det så är det 21-årige Wictor Petersson. Att han kommer vara i form i Varberg råder ingen tvivel då han helgen innan har JEM-final i Gävle. Där är han rankad tvåa just nu så det kan vara en nykorad JEM-medaljör som anländer till Varberg.

Motståndet blir sylvasst med två stycken killar emot som har stött över 21 m i år. Chuk Enekwechi har noterat 21,77 och är ny nationsrekordhållare för Nigeria medan Mezud Peser så sent som för en knapp vecka sedan bara var 15 cm från sitt nationsrekord för Bosnien Hercegovina när han stötte 21,25.

Tidigare har vi presenterat Fanny Roos motstånd och det står helt klart att båda dessa kultävlingar kan bjuda på absoluta världsresultat den 15 juli.

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT Play
16 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER