TITELSPONSOR

HUVUDSPONSORERFriidrott i absolut världsklass på Karlstad GP

210622 Karlstad GP

Det var en kväll på klassiska Tingvalla IP som publiken sällan kommer att glömma. Karlstad GP, som var den sista anhalten på årets Folksam GP-serie, samlade många stjärnor. Däribland sju OS-klara svenska aktiva med världsettorna Armand ”Mondo” Duplantis och Daniel Ståhl i spetsen. Vädret under kvällen var utmanande och kylslaget med regn under en betydande del av tävlingen.

I de svåra förhållandena är det inget annat än magiskt att Armand ”Mondo” Duplantis från Upsala IF hoppar 6.00 på årets Karlstad GP. Och att han sedan bjuder på sig själv genom att genomföra ett ärevarv runt Tingvalla IP gör att det inte går annat än att älska ”Mondo”. En gigant i den svenska och internationella idrottsvärlden som är en tydlig favorit till OS-guldet i Tokyo. Det som friidrottsvännerna fick uppleva i Karlstad i kväll av denna stavhoppsikon är en prestation som sticker ut i den värmländska idrottshistorien genom alla tider.

För stavhoppare är regn extra utmanande även jämfört med andra friidrottsgrenar så det kommer bli synnerligen intressant att se hur högt ”Mondo” framöver kan hoppa och det finns goda förutsättningar att Karlstadpubliken kommer att få uppleva denna unika friidrottsprofil flera gånger under hans karriär.

Inte heller Sveriges andra världsetta, Spårvägens Friidrottklubbs Daniel Ståhl, gjorde Karlstadpubliken besviken. Han hade en kastserie med många långa kast och 67.64 meter som bäst. Det blev en överlägsen seger för den karismatiske diskusstjärnan som ofta bjuder publiken på show.

Just jämnheten med flera bra resultat i alla förhållanden är extra viktigt för Daniel i hans förberedelser inför OS. Att kunna ha en jämn hög nivå är något som hans tränare Vésteinn Hafsteinsson fokuserar mycket på i sin vägledning av alla sina adepter för att de ska kunna lyckas i de internationella mästerskapen och övriga värdetävlingar.

En annan kastprofil som är klar för OS i Tokyo och förgyllde galakvällen i den värmländska residensstaden var Wictor Petersson från Malmö AI. Han imponerade i den manliga kulan med goda 20.63 meter som bådar gott inför fortsättningen av denna OS-sommar. Hans klubbkompis Fanny Roos slog återigen banrekord på Tingvalla, nu lyder hennes rekord 18.75 med vilket Fanny tog en klar seger.

Henrik Larsson från hemmaklubben Göta imponerade stort över 100 meter. I allt annat än sprintervänliga förhållanden slog Henrik stort årsbästa med 10.29. Kul att se att Henrik tog chansen trots kyligt väder. Ett lopp som får värderas väldigt högt sett till förutsättningarna.

Alla idrottsintresserade fick på plats på Tingvalla IP eller genom TV-sändningen uppleva flera framstående friidrottsresultat. Samtliga resultat finns publicerade här: friidrott.elitetiming.se/live/resultatlista.php .

TV-sändningen kan fortfarande ses i efterhand: https://www.svtplay.se/video/31646550/friidrott-grand-prix/friidrott-grand-prix-karlstad-3

Det finns all anledning att tacka alla personer och grupper samt övriga aktörer som gjort årets Karlstad GP möjligt. Tacken går bland annat till alla funktionärer från IF Göta Karlstad och utifrån, Svenska Friidrottsförbundet, arrangörskollegorna i galaserien, Karlstad kommun, SVT, Folksam och övriga partners.

Karlstad är fortsatt en stark friidrottskommun där den årliga Folksam GP-galan är en viktig ingrediens!

Johan Engberg och Johan Storåkers

Nästa TV-sändning

Karlstad
SVT2
22 juni


Biljett Karlstad

Köp din biljett här!
Info om GDPR och hantering av personuppgifter

Svenska Friidrottsförbundet 802001-0719, Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter som sker inom ramen för Svenska Friidrottsförbundets verksamhet. Dina personuppgifter kommer inte att delas med varken Folksam, som är vår titelsponsor, eller någon annan extern part, vilket innebär att Folksam inte ansvarar för behandlingen av dina personuppgifter


TITELSPONSOR

HUVUDSPONSORER