TITELSPONSOR

HUVUDSPONSORERKhaddi inför supermötet: "Ska göra allt i min makt för att bjuda publiken på en härlig show"

220726 Göteborg GP

Bara några dagar efter det att Khaddi Sagnia snuddade vid en VM-medalj står hon på Slottsskogsvallens ansatsbana redo att bjuda hemmapubliken på show.


Två ynka centimeter. Det var vad som fattades för Khaddi Sagnia upp till bronsplats under VM-finalen i Eugene.

Men med en sjätteplats och en av karriärens bästa längdhoppstävlingar visar hon att hon presterar som bäst när det gäller.

Och även om hon kanske inte fullt likställer Göteborg Friidrott Grand Prix med en VM-final, är det utan tvivel en tävling som ger henne en extra kick. Kanske kan hemmapubliken till och med lyfta henne till att bli första svenska kvinna att hoppa över sju meter?

– Jag älskar verkligen att tävla på hemmaplan, speciellt på samma arena som jag tränar på. Det kommer att bli väldigt speciellt att få hoppa framför all publik, speciellt framför min familj och vänner som tyvärr inte kunnat se mig hoppa live på länge. I och med det ska jag göra allt i min makt för att bjuda publiken på en härlig show, säger hon.

Längdhoppstävlingarna kan också komma att bjuda en av galans häftigaste dueller. Khaddi får nämligen motstånd av Amerikanskan Tara Davis som i lite för stark medvind (+2,8) hoppat så långt som 7,28 i år.

Världsklass var ordet – vi ses på lördag!

Du säkrar din biljett i menyn till vänster.

Nästa TV-sändning

Karlstad
SVT2
3 juli
Info om GDPR och hantering av personuppgifter

Svenska Friidrottsförbundet 802001-0719, Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter som sker inom ramen för Svenska Friidrottsförbundets verksamhet. Dina personuppgifter kommer inte att delas med varken Folksam, som är vår titelsponsor, eller någon annan extern part, vilket innebär att Folksam inte ansvarar för behandlingen av dina personuppgifter


TITELSPONSOR

HUVUDSPONSORER